Puf Puf Dereotlu Poğaça

Puf Puf Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüm 200 ml
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 paket instant maya
- 4 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4 yumurta akı
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 12-14 su bardağı un (hamurun kıvamına göre)
- 1 kase beyaz peynir
Üzeri için:
- 4 yumurta sarısı
- Çörek otu (isteğe bağlı)
Puf Puf Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun hazırlanması:Bir kaba ılık su ve ılık sütü ekleyin.
- İçerisine instant mayayı, şekeri ve tuzu ek edin.
- Maya aktifleşene kadar 5-10 dakika bekleyin.
- Ardından yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Un ölçüsü, hamurun kıvamına nazaran değişebilir, o yüzden un eklerken dikkatli olun.
- Hamurun içinde eklediğiniz sıvı yağ, poğaçaların daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.
- Hamurun üzerini örtüp, yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- İç harcın hazırlanması:Beyaz peyniri bir kaba alın.
- Poğaçaların şekillendirilmesi:Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparın. Her bir bezi avuç içinizde açarak ortasına peynirli harçtan koyun ve hamuru kapatın.
- Şekil verirken, hamurun üzerini nazikçe düzleştirerek poğaçaların istediğiniz boyutta olmasını sağlayın.
- Poğaçaların üzerini yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısını sürün ve çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, poğaçalar altın rengini alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.Afiyet olsun!.
Puf Puf Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




