Puf Poğaça

Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Kullandığım ölçü:125 ml ortaboy çay bardağı
- ️1 adet yumurta akı
- ️1 çay bardağı ılık süt
- ️1 çay bardağı ılık su
- ️Yarım çay bardağı sıvıyağ
- ️1 yemek kaşığı tereyağ
- ️3 tatlı kaşığı seker
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 paket toz maya (veya yarım paket yaşmaya)
- ️6-6,5 çay bardağı un (dikkatli ekleyin lütfen)
İç harcı:
- ️200 gram peynir
Üzerine sürmek için:
- ️1 yumurta sarısı
- ️1 yemek kaşığı süt
Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve un hariç bütün materyaller kaba konulur biraz karıştırıldıktan sonra azar azar un eklenir.
- Hamur birbirine tutununca margarin eklenir.
- Margarin sayesinde ele yapışmayan bir kıvam elde edilir.
- 30 dk boyunca dinlendirdikten sonra 12 kesime bölünen hamura peynir konduktan sonra 5 dk dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı ve çörekotu eklenerek evvelden ısıtılmış 200° lik fırına konulur.Afiyet olsun 😍
Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
