Puf Poğaça

Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım ölçü:125 ml ortaboy çay bardağı

  • ️1 adet yumurta akı
  • ️1 çay bardağı ılık süt
  • ️1 çay bardağı ılık su
  • ️Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • ️1 yemek kaşığı tereyağ
  • ️3 tatlı kaşığı seker
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 paket toz maya (veya yarım paket yaşmaya)
  • ️6-6,5 çay bardağı un (dikkatli ekleyin lütfen)

İç harcı:

  • ️200 gram peynir

Üzerine sürmek için:

  • ️1 yumurta sarısı
  • ️1 yemek kaşığı süt

Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve un hariç bütün materyaller kaba konulur biraz karıştırıldıktan sonra azar azar un eklenir.
  2. Hamur birbirine tutununca margarin eklenir.
  3. Margarin sayesinde ele yapışmayan bir kıvam elde edilir.
  4. 30 dk boyunca dinlendirdikten sonra 12 kesime bölünen hamura peynir konduktan sonra 5 dk dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı ve çörekotu eklenerek evvelden ısıtılmış 200° lik fırına konulur.Afiyet olsun 😍

Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Tantuni (Ekmek Tarifi İle)
Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)
Etli Nohut
Blueberry Pastry
Pamuk Poğaça
San Sebastian Chesecake
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet