Puf Börek
Puf Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- İç gereci için : 4 adet haşlanmış patates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Üzerine eklemek için : 1 şişe maden suyu
- Yumurta sarısı
Puf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel iç gerecini hazırlayalım patatesleri haşlayıp ezelim.
- Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salça ekleyelim salçayı da kavurduktan sonra ezilmiş patates, tuz, karabiber ekleyip karıştıralım.
- Yufkayı düz bir yere serelim sosu her tarafına gelecek halde sürelim yufkayı ikiye katlayarak yarım daire formuna getirelim dörde bölelim.
- İç gerecimizi koyup rulo saralım ve gül halini verelim yağlanmış tepsiye dizelim.
- İşlem bittikten sonra az bir ölçü sos artacaktır üzerine maden suyunu ekleyip böreklerin üzerine dökelim.
- Tepsinin üzerini örtüp buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirelim 1 gün akşamdan yapıp gecede dinlendirebilirsiniz.
- Buzdolabından alınca üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Puf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













