Pudingli Kakaolu Kolay Pasta (Portakal Aromalı)

Pudingli Kakaolu Kolay Pasta (Portakal Aromalı) Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tane orta uzunluk portakal kabuğu ve suyu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 yahut 2,5 su bardağı kadar un (kontrollü eklenmeli)

Puding için;

  • 1 pk hazır puding
  • Süt

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi (tercihe bağlı pasta süsü)

Pudingli Kakaolu Kolay Pasta (Portakal Aromalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri beyaz ve köpüklü bir kıvam olana dek çırpalım.
  2. Üzerine portakal kabuğu rendeleyelim ve suyunu sıkıp ekleyelim.
  3. Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  4. Kakaoyu ekleyip, karıştırın.
  5. Son olarak unu vanilya ve kabartma tozu birlikte ekleyip kek hamurunu hazırlayın.
  6. Çok cıvık yahut katı olmamalı pürüzsüz akışkan bi kek hamuru elde edelim.
  7. Fırını açıp 180 dereceye ayarlayın.
  8. Kek tepsisini yağlayıp kek hamurunu tepsiye boşaltın.
  9. Kekin eşit kabarması için kaşık yardımıyla tepsiye eşit yayalım ve tepsiyi tezgaha nazikçe bi kaç defa vuralım.
  10. İçerisindeki kabarcıklar çıksın ve kek hamuru daha sıkı olsun diye yapıyoruz bunu ve keki pişmesi için fırına veriyoruz.
  11. Kek pişerken pudingi hazırlayın.
  12. Paket üzerindeki süt ölçüsünden daha az süt eklemelisiniz. 2,5 su bardağı süt yazıyor ise 2 su bardağı eklemelisiniz. Puding akmaması için normalinden bir tık koyu ve ağır olmalı.
  13. Kek piştikten sonra güzelce soğumasını bekleyin.
  14. Puding tanımdaki üzere pişirdikten sonra orta ara karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.
  15. Karıştırmaz isek üzeri kabuk fiyat ve pürüzsüz bi manzara elde edemeyiz.
  16. Kek soğuduktan sonra bi bıçak yardımıyla kekin üzerindeki kabuğunu alıyoruz. Kekin üzeri eşit yükseklikte olmalı.
  17. Aldığımız kek kesimlerini rondodan geçirin.
  18. Kek üzerini bi kaşık yardımıyla sütle ıslatalım ve büsbütün soğumuş pürüzsüz kıvamdaki pudingi yayın.
  19. Sonra rondadan çekilmiş kek modüllerini pastanın üzerine yayıp elinizle düzleyip yavaşça bastırın.
  20. Bunu sıkı ve düzgün bir görünüm için yapıyoruz.
  21. Bıçakla dilimleyip hindistan cevizi ile süsleyin.
  22. Pastanızı istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Deneyeceklere kolay gelsin 🤚.Afiyet şifa olsun😊.

Pudingli Kakaolu Kolay Pasta (Portakal Aromalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotulu Soslu Somon Balığı
Diyet Kahvaltı Tabağı
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte
Labneli Puding
Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta)
Limonlu Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet