Puding Dolgulu Kek

Puding Dolgulu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 3 su bardağına yakin un

Puding için

  • 2 paket kakaolu puding
  • 7 su bardağı süt

Üzeri için

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardaği süt

Puding Dolgulu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra kalan sıvı materyalleri ekliyoruz ve un kabartma tozu vanılınide ekleyip çırpıyoruz unu denetimli eklemekte yarar var markasına nazaran değişkenlik gösterir. Akışkan katı olmayan bir kek hamuru elde etmemiz lazım.
  2. Dikdörtgen büyük borcamımızı yağladıktan sonra hamurumuzu döküyoruz evvelden işittiğimiz 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat denetimli pişiriyoruz.
  3. Uygun bir tencereye 7 bardak süte puding tozlarını ekleyip karıştırıyoruz kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp orta ara karıştırmaya devam edelim ki üzeri kurumasın. Sonra kremşantimizi çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  4. Fırından çıkıp, soğuyan kekimize bir kapak yardımıyla yuvarlak biçimler bırakıyoruz (ben süt kutusunun kapağını kullandım) halini oluşturduğumuz yuvarlakların içini çay kasığıyla oyuyoruz. Çıkarttığımız kekleri blendırda toz haline getiriyoruz.
  5. Soğuyan pudingimizi evvel boşluklara sonra tüm kekimizin üzerine döküyoruz.
  6. En son kremşantiyide sürüyoruz ve toz haline getirdiğimiz kek kesimlerini kekimizin üzerine döküyoruz buzdolabında 1 gece dinlendikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸

Puding Dolgulu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Şehriye Pilavı
Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği
İpeksi Kıvamıyla Kış Kabağı Çorbası
Çok Pratik Arap Tava
Çikolata Bonbonlar
Sumaklı Baharatlı Taze Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |