Protein Ekmeği
Protein Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram quark (veya süzme yoğurt)
- 300 gram tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 kase su (ıslatmak için)
- Susam ve ay çekirdeği içi (isteğe nazaran kavrulmuş yahut çiğ)
Protein Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba quark, tam buğday unu, tuz ve kabartma tozunu alın.
- Tüm gereçleri güzelce yoğurarak yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru istediğiniz büyüklükte cevizden biraz büyük kesimlere ayırın ve istediğiniz formda (top, baton, küçük ekmek) şekillendirin ve hafif üzerine bastırın.
- Şekil verdiğiniz hamur modüllerini evvel suya batırın, akabinde susam ve ay çekirdeği karışımına bulayın.
- Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, üzeri kızarana kadar denetimli biçimde pişirin (yaklaşık 25–35 dakika, fırına nazaran değişebilir).
Protein Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















