Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 4 adet yumurta
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Vanilya
Çikolatalı sos için;
- 1 paket hazır toz çikolata sosu
- 2 buçuk su bardağı süt
- 60 gram sütlü çikolata
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; öncelikle su ve tereyağı bir tavaya alınır, kaynayınca üzerine unu ek edilir ve ocak kapatılır güzelce karıştırılıp homojen hale getirilir.
- Soğuduktan sonra yumurtaları ek edilir ve mikser yardımıyla çırpılır fırın fansız 180 dereceye ayarlanır uygun bir tepsiye yağlı kâğıt serilir yada tereyağı ile yağlanır.
- Profiterol hamuru bir sıkma torbasına alınıp, sıkma torbasının ucu kesilir ve hamur cevizden biraz küçük olacak formda tepsiye bölüştürülür.
- 180 derecelik fırında ağzı hiç açılmadan 45 dakika boyunca pişirilir ve fırının kapağı açık bir formda 5 dakika bekletildikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Krema için; tereyağı ve vanilya hariç tüm materyaller karıştırılır ve ocakta orta ateşte pişirilir kaynadıktan sonra altı kapatılır ve tereyağı ve vanilya ek edilir kremanın üzerine yapışacak halde streç ile krema büsbütün kapatılır ve soğumaya alınır.
- Bu sırada çikolata sosu ve süt tencereye alınarak daima karıştırılarak pişirilir kaynadıktan sonra çikolatası ek edilir ve altı kapatılır, orta ara karıştırılarak soğutulur.
- Oda sıcaklığına gelen krema ve hamuru birleştirmek için; pişen profiterol hamurunu bıçak yardımı ile alttan delip, krema sıkma torbası ile kremasını içine doldurabilirsiniz dilerseniz yandan bıçakla keserek kaşıkla da doldurabilirsiniz.
- Son olarak üzerine soğuyan çikolata sosu da ek edilir ve buzdolabında en az 3 saat dinlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun 🤤
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








