Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Bütün tavuk (köy tavuğu)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Büyük yemek kaşığıyla 1 un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hamurunun hazırlanması için;

  • 1 su bardak un
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu düdüklüde haşla.
  2. Tencerede tereyağı ile unu kokusu çıkana kadar kavur.
  3. Üzerine salçaları ekle onları biraz kavur.
  4. Kırmızı biber ve naneyi ekle az kavur yamadan kapat.
  5. Et suyunu ekle.
  6. Tavukları ayıklayıp ekle.
  7. Hamuru için bir kapta soğuk suyla unu açıp üzerine suyunu ve tuzunu ekle kaynat.
  8. Bir tepsiyi suyla ıslatıp, üzerine kaynayan hamuru dök ve soğut.
  9. Soğuyan hamuru baklava dilimi doğra yemeye hazır 😋

Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acılı Sarımsaklı Karides
Kaşık Tatlısı (Spoonful)
Tavuklu Kıtır Ekmekli Taşımalık Kavanoz Tarifi
Limonlu Kek
Tahinli Kış Kurabiyesi
Pirinçli Yoğurt Çorbası (+8 Ay)
Hdabla | © 2025 |