Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
Kreması için ;
- 3 Türk kahvesi fincanı un
- 3 Türk kahvesi fincanı şeker
- 3 su bardağı süt
Sos için;
- Hazır çikolata sosu
- Yarım litre süt
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
- Derin bir tencereye su ve margarini koyup eritelim akabinde unu karıştırarak ekleyelim.
- Bu karışımı soğumaya bırakalım 3 yumurtayı teker teker kırıp karıştıralım.
- Hamur için oluşan karışımı cevizden daha büyük kesimlere ayırıp yuvarlak bir biçimde fırın tepsisine koyup 180 derecede 40 dakika pişirelim.
- Kreması için ;Derin bir tencereye un, süt ve şekeri alıp fokurdayıncaya kadar karıştırınız. Ağır bir kıvamı olunca krema hazır demektir.
- Sos için ;Hazır çikolata paketini açıp süt ile derin bir tencerede kaynatınız. Lakin buradaki ayrıntı sosu sıcakken dökmeyin yoksa hazır olmuş hamurunuz yumuşar pişmemiş üzere hissettirir.
Ben kremayı sıkmak için aparatım olmadığı için ve uğraşmamak ismine hamurları bıçakla ikiye bölüp kaşıkla içine koydum epeyde hoş gözüküyordu.
Şimdiden afiyet olsun 🌸.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
