Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gr tereyağ
- 3 adet yumurta
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Hazır çikolata sosu
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın.
- Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek yeterlice karıştırın 2-3 dakika daima olarak karıştırın.
- Ocağı kapatarak 10-15 dk soğumasını bekleyin.
- Daha sonra 3 adet yumurtayı teker teker koyarak karıştırın ,her birini yeterlice yedirdikten sonra başkalarını de tekrar tekrar yedirip yapışkan bir hamur elde etmiş olduk.
- Yağlanmış tepsiye kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde hamurlarımızı tepsiye dizip 180 derece fırına veriyoruz.
- Piştikten sonra kremasını hazırlayalım.
- Vanilya hariç öbür gereçleri hepsini tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz.
- Kaynadıktan sonra vanilyayı da ekleyip kremamızı dinlendirelim.
- Dinlendikten sonra kremayı hamurların ortasına sıkıp tabağa yerleştiriyoruz .
- Çikolata sosunu da pişirip üzerine döküp servise hazır hale getiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun ☺️.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





