Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tarifi
Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı pirinç (yaklaşık 25 g)
- 1 çay bardağı su (100 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker (isteğe nazaran azaltılabilir)
- 1 çay kaşığı buğday nişastası (isteğe bağlı, kıvam artırmak için)
- 1 yemek kaşığı soğuk su (nişastayı açmak için, şayet kullanacaksan)
- Tercihen 1 paket şekerli vanilin ( ben açık süt kullandığım için kokusundan hoşlanmayan oğlum için koyuyorum içine )
Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci yıkayıp küçük bir tencereye al. Üzerine 1 çay bardağı suyu ekle ve kısık ateşte suyunu çekene kadar haşla.
- Suyunu çeken pirinçe sütü ekle ve karıştırarak kaynamaya bırak.
- Kaynamaya başlayınca şekeri ekle, orta ara karıştırarak 10-15 dakika pişir. Bu kademede çocuklar için yapılıyorsa daha sağlıklı olması açısından şeker kullanmayıp son kademede ocaktan alınca 1 yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
- Daha kıvamlı olmasını istersen, nişastayı 1 yemek kaşığı soğuk suyla açıp tencereye ekle. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişir.
- Ocaktan almaya yakın vanilin kullanmak isterseniz ekleyebilirsiniz.
- Ocaktan al, kasene dök. Ilıyınca buzdolabına al. Üzeri için tarçın serpebilirsin.
Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











