Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tarifi

Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pirinç (yaklaşık 25 g)
  • 1 çay bardağı su (100 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker (isteğe nazaran azaltılabilir)
  • 1 çay kaşığı buğday nişastası (isteğe bağlı, kıvam artırmak için)
  • 1 yemek kaşığı soğuk su (nişastayı açmak için, şayet kullanacaksan)
  • Tercihen 1 paket şekerli vanilin ( ben açık süt kullandığım için kokusundan hoşlanmayan oğlum için koyuyorum içine )

Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp küçük bir tencereye al. Üzerine 1 çay bardağı suyu ekle ve kısık ateşte suyunu çekene kadar haşla.
  2. Suyunu çeken pirinçe sütü ekle ve karıştırarak kaynamaya bırak.
  3. Kaynamaya başlayınca şekeri ekle, orta ara karıştırarak 10-15 dakika pişir. Bu kademede çocuklar için yapılıyorsa daha sağlıklı olması açısından şeker kullanmayıp son kademede ocaktan alınca 1 yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
  4. Daha kıvamlı olmasını istersen, nişastayı 1 yemek kaşığı soğuk suyla açıp tencereye ekle. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişir.
  5. Ocaktan almaya yakın vanilin kullanmak isterseniz ekleyebilirsiniz.
  6. Ocaktan al, kasene dök. Ilıyınca buzdolabına al. Üzeri için tarçın serpebilirsin.

Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Demleme Kıymalı Makarna
Susamlı, Baharatlı Patates
Muhteşem Köz Patlıcan Salatası
Fırınsız Gevrek Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tarifi
Ciğer Sote
Hdabla | © 2025 |