Pratik Mercimek Çorbası
Pratik Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 7–9 su bardağı sıcak su (önce 7, kıvama nazaran sonradan 1–2 eklenebilir)
Sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Pratik Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği bol soğuk suyla ovalayarak yıkayın ve süzülmeye bırakın.
- Soğanı yemeklik doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayın.
- Tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip 1–2 dakika soteleyin.
- Havuçları ek edin, 3–4 dakika pişirin. Akabinde patatesi ve tereyağını ekleyip birlikte kavurun.
- Yıkanmış mercimeği ekleyin, yavaşça kavurun. Sonra 7 su bardağı sıcak suyu ek edin ve 1 çay kaşığı zerdeçalı ekleyin.
- Sebzeler ve mercimek yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Kıvam ağır gelirse 1–2 su bardağı sıcak su daha ekleyebilirsiniz. En son baharatları ekleyip karıştırın.
- Sos için küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biber ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirin.
Pratik Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














