Pratik Kütür Kütür Karnabahar Turşusu

Pratik Kütür Kütür Karnabahar Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane orta uzunluk karnabahar
- 2 tane havuç
- 4-5 tane sarımsak
Her bir kavanoz için:
- ️1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- ️1 çay kaşığı şeker
- ️Yarım çay bardağı sirke
- ️Üzerini tamamlamak için kaynar su
Pratik Kütür Kütür Karnabahar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharları ve havuçları yıkayıp küçük modüller haline getirelim.
- Yarım litrelik kavanozlara bastırarak dizelim.
- Aralarına sarımsaklarıda koyalım.
- Her bir kavanoz için üzerine 1 tatlı kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı şeker ve yarım çay bardağı sirke dökün.
- Üzerine kaynar suyu döküp kapaklarını kapatın.
- Biraz salladıktan sonra bir bezin üzerine zıt cevirin ve örtüm.
- 1 gece bu biçimde bekletin.
- Turşularınız 4-5 güne hazır.
- Kapaklarınız yeni değil ise buzdolabında saklayabililirsiniz.
Pratik Kütür Kütür Karnabahar Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




