Pratik Kavun Tatlısı

Pratik Kavun Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk kavun (2 buçuk kilo civarı)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Süslemek için;

  • İstenilen meyveler

Pratik Kavun Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kavunu güzelce yıkayalım dilimlere ayırıp doğrayalım 2-3posta halinde mutfak robotundan geçirelim son postayı geçirirken nişastayı ekleyelim.
  2. Daha sonra püre halindeki kavunu tencereye aktaralım orta ateşte daima karıştırarak pişirmeye başlayalım kıvam alıp kenarlardan pıt pıt atmaya başladığında hindistan cevizini ekleyelim, son kez karıştırıp ocaktan alalım.
  3. Kaselere paylaştıralım oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım.
  4. 2-3 saat dinlendirdikten sonra meyvelerle süsleyip servis yapalım bu hafif meyve tatlısına bir baht verin kesinlikle deneyin. Kavun severler bayılacak şimdiden afiyet olsun 🍋‍🟩🍋‍🟩.

Not:Kavununuz tatsız ise pişirirken damak tadınıza nazaran şeker ilave edebilirsiniz 3 yada 4 yemek kaşığı üzere benim kavunum tatlıydı gerek duymadım☺️.

Pratik Kavun Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Reyhan Şerbeti
Bezelye Yemeği
Sütlü İrmik Helvası
1 Yufkadan Pratik Tava Böreği
Izgara Tadında Tavuk Yanında Kremalı Makarna
Arnavut Ciğeri
Hdabla | © 2025 |