Pratik Kabak Yemeği

Pratik Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı salça (damak tadına nazaran artırılabilir)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Limon tuzu (isteğe bağlı ancak çok yakışıyor!)
  • Bir tutam dereotu
  • Sıcak su

Pratik Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar pembeleşene kadar kavrulur, akabinde salça eklenip kokusu çıkana kadar çevrilir.
  2. Kabaklar eklenip 5 dakika sotelenir.
  3. Üzerine sıcak su, tuz ve limon tuzu eklenir.
  4. Kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Ocaktan alınca üzerine kıyılmış dereotu serpiştirilir.

Pratik Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Menemen
Sodalı Mayalı Poğaça
Susamlı Pişi (Yağ Çekemeyen Simit Tadında)
Mısır Unlu Poğaça
Yağ Çekmeyen Pişi
Eli Böğründe (İki Kişilik)
Hdabla | © 2025 |