Pratik Hazır Lavaştan Yağlama

Pratik Hazır Lavaştan Yağlama Tanımı İçin Malzemeler
- Hazır lavaş (yaklaşık 12 tane kullandım)
- 500 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber yahut köy biberi
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 2 orta uzunluk domates
- 2 küçük uzunluk soğan
- 1.5 çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber ve pul biber
- Sarımsak tozu (1 tatlı kaşığı) yahut 2 diş sarımsak
Üzeri için (isteğe bağlı);
- Sarımsaklı yoğurt
Pratik Hazır Lavaştan Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Isıtılmış tavaya kıyma alınır ve kavrulur. Kıyma renk almaya başlayınca zeytinyağ ek edilir ve biraz daha kavrulur.
- Kıyma kavrulurken sebzeler küp küp doğranır ve evvel soğan ve biberler kavrulur daha sonra domates ve salçası ek edilir ve hafif suyunu salana kadar pişirilir.
- Sıcak suyu ek edildikten sonra 10 dk kadar daha yeterlice suyunu ve yağını salana kadar pişirilir.
- Hazır lavaş dörde katlanır ve uçları yaglı sos kısmına batırılır ve servis tabağına açılır üzerine kıymasından gezdirilir. Kıymalı harç bitene kadar sürece devam edilir.
- En son eşit modüller halinde dilim dilim kesilir ve ortasına sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ile sunumu yapılır. Herkese afiyet olsun🥰.
Pratik Hazır Lavaştan Yağlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


