Pratik Büzme Baklava
Pratik Büzme Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklava yufkası
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için :
- 1 kase iri çekilmiş ceviz ya da antep fıstığı tozu
Şerbeti için :
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Pratik Büzme Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için: uygun bir tencereye şeker ve suyu ekleyin ve orta ateşte ortada karıştırarak kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra limon da ek edelim ve 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğuması için kenara alalım.
- Uygun bir tavamıza tereyağı ekleyelim ve uygunca eritelim eridikten sonra sıvı yağ da ekleyip 5 dk daha karıştıralım ve ocaktan alalım ve ılıması için kenara alalım.
- Tatlımız için : tezgaha 1 adet yufkamızı alalım ve ılınmış olan yağımızı yufkanın her yerine gelecek biçimde sürelim daha sonra üzerine 1 adet yufka daha alalım onun üzerine de yağ sürelim ve antep fıstığı yahut iri çekilmiş ceviz içi serpelim.
- Kenarından başlayarak ince bir oklava yardımıyla ne çok sıkı ne çok gevşek olacak halde saralım.
- İki kenarından başlayarak ortaya hakikat büzüp yavaş bir formda oklava dan çıkartalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Tüm yufkaları bu formda hazırlayıp en son kalan yağı da fırça yardımı ile tatlımızın üzerlerine sürelim ve evvelden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dk üzeri yeterlice kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlımıza sıcak tatlıya ılık şerbeti gezdirelim ve güzelce şerbetini çekene kadar dinlendirelim şerbeti çektikten sonra tatlımızı dilimleyerek üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyerek servis edebilirsiniz 👌.
Not : yufkayı her paketten çıkardıktan sonra üzerini bir bez ile örtelim yoksa çabucak kuruyor. Bu tatlıyı yaparken pratik olmak lazım yufka kurumasın diye !.
Pratik Büzme Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















