Pratik Borcam Pastası

Pratik Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yumurta sarısı

Beyaz çikolatalı sos için:

  • 80 gram beyaz çikolata
  • 200 ml sıvı krema

Pratik Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri yüksek periyotta 5 dakika çırpalım.
  2. Ardından üzerine sıcak suyu eleyip 2 dakika daha çırpalım.
  3. Daha sonra kuru materyalleri eleyerek harca ek edelim.
  4. Harcı yavaşça karıştıralım ve yağlanan borcama dökelim.
  5. 180 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.
  6. Kreması için tüm malzemeyi tencereye ekleyerek pişirmeden homojen bi kıvam alana kadar karıştıralım.
  7. Ardından ocağa alarak kısık ateşte göz göz oluncaya kadar daima karıştırarak pişirelim.
  8. Fırından çıkan kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini süt ile ıslatalım ve akabinde kremamızı dökelim.
  9. Keki dinlenmeye bırakalım.
  10. Ardından uygun bir tencereye krema ve beyaz çikolatayı alıp ısıtmaya başlayalım.
  11. Homojen bir kıvama gelince ocaktan alalım.
  12. Karışım ılıkken krema katmanının üzerine dökelim.
  13. Dolapta 40 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  14. Dilerseniz üzerini fındık kırığı yahut mevsim meyveleri ilede renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun….

Pratik Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Pişi
Soğuk Salata
Kete Tarifi
Cool Lime: Yazın Ferahlatan Tadı
Muzlu Köstebek Pasta
Tart Kek
Hdabla | © 2025 |