Pratik Balkabağı Yemeği Az Kalorili Ve Lezzetli

Pratik Balkabağı Yemeği Az Kalorili Ve Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) balkabağı (cins fark etmez, ben butternut kullandım)
- 50 gram beyaz peynir (üzerine serpmek için)
- Yarım su bardağı (göz kararı ile) hindistan cevizi sütü
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Curry (isteğe bağlı)
Pratik Balkabağı Yemeği Az Kalorili Ve Lezzetli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle balkabağını doğruyoruz. İstediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz. Ben kabuğuyla birlikte doğradım çok ince yapısı olduğu için piştikten sonra ağza gelmiyor.
- Tepsinin üzerine doğradığımız kabakların üzerine kurusoğani ince ince doğrayıp dagitiyoruz.
- Ardından beyaz peyniri üzerinde gezdiriyoruz ve son olarak hindistan cevizi sütünü üzerine gezdirip isteğe nazaran baharatlıyoruz. Bu tanımın ana baharatı curry’dir (türkcede köri)
- Baharatlama süreci bittikten sonra evvelden ısıtılmış fırına (fanlı 200 derecede) veriyoruz ve pişmesini bekliyoruz.
Not:Lütfen kendi fırınınıza güvenerek pişirme müddetini dikkate alin, ben ortalama pişme müddetini yazdım daha erkende pişebilir fırınlara nazaran değişiyor bu süre❗️❗️❗️ Sıvıyağı girmiyor, zira hindistan cevizi sütü onun yerine kullanıldığı için. Bu tanım bir low carb tanımıdır ve sağlıklı beslenmek isteyenler için yahut diyet yapanlar için ülkü bir tanımdır. Ben eminim bunu yapan herkes çok sevecektir zira çogumuz bilirizki balkabağın çok değişik ve hoş bir tadı vardır ve bu tarifle o istediğiniz tadı yakalayacaksınız. 🌼 Yapanlara şimdiden afiyet olsun. 🌼🍂🍁
Pratik Balkabağı Yemeği Az Kalorili Ve Lezzetli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



