Zerdeçallı Sebzeli Pilav

Zerdeçallı Sebzeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük uzunluk havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Zerdeçallı Sebzeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye sıvı yağ ile havuç kavuralım.
  2. Havuçlar kavrulduktan sonra kapya biberi ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
  3. Arkasından bezelyeleri ekleyip karıştıralım.
  4. Daha sonra yıkanmış pirinçleri, tuz ve zerdeçal ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  5. Son olarak suyunu ek edip kaynamaya basladıktan sonra kapağını kapatarak ocağın altını kısalım.
  6. Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp 5-10 dakika dinlendirelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Zerdeçallı Sebzeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Zeytinyağı Sarma Tarifi (Tokat Yapraklı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Puding ( Cennet Hurması İle )
Kesme İrmik Tatlısı
Yulaflı Çikolatalı Kurabiye
Havuçlu Dereotlu Poğaça
Tost Makinesinde Izgara
En Lezzetli Karışık Kızartma Tarifi! Sofranıza Renk Katın
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet