Pratik Armut Tatlısı

Pratik Armut Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet armut
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 1 çay fincanı hibiscus
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Limon kabuğu

Pratik Armut Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Armutların iç kısmı(çekirdekleri) oyacak ile oyulur.
  2. Armutların kabukları sapları koparılmadan soyacak ile soyulur ve kararmaması için limondu soğuk suya alınır.
  3. Tencereye armutlar dizilir ve üzerine su,şeker,hibiscus, tarçın be karanfil eklenir.
  4. Orta ateşte 40 dakika pişmeye bırakılır.
  5. Her 10 dakikada bir armutlar çevirilerek kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır.

Pratik Armut Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acılı Domates Ezmesi
Puf Puf Poğaça
Karalahana Sarması
Lazanya
İçerisi Cevizli Üzeri Yulaf Ve Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
Arap Tava
Hdabla | © 2025 |