Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden)

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet irice kereviz (taze ve yeşil yapraklarını kesinlikle kullanınız)
- 1 adet çok kalın olmayan uzun uzunluklu havuç
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet portakal suyu
- 1 adet limon (ön suya koymak için kullanılacak)
- Tuz
- Yarım bardak zeytinyağı
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su konulan derin bir kabın içine 1 limon sıkılır kabukları da konur.
- Kerevizin kabukları soyulur. Tam ortasından dolma oyacağı aparatı ile oyulur. Limonlu suya konur.
- Havuçun kabukları soyularak ,kerevizin oyduğumuz orta kısmına yerleştirilir.
- Orta kalınlıkta dilimlenir, yayvan tencereye dizilir.
- Kerevizin yaprakları da konur.
- Kalan havuç modüllerini dilimleyip ,aralara ek edilir.
- Kuru soğan ister bütün, ister dört e bölünür. Tencereye yerleştirilir.
- Üzerine tuz,zeytinyağı ve portakal suyu eklenir.
- Kapağı kapatılarak evvel orta ateşte sonra kısıkta suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Biraz ılıyınca hafif zeytinyağı gezdirin.Afiyet olsun 🙏🥰.
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





