Portakallı Ve Limonlu Cheesecake

Portakallı Ve Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 50 gram tereyağı
Kıreması için;
- 400 gram süzülmüş labne peyniri
- 200 gram krema
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
Sosu için;
- Yarım çay bardağı limon suyu(bir limon)
- 1 bardaktan 1 tık az portakal suyu (2 portakala geliyor)
- Yarım su bardağı su
- 1 bardak toz şeker
- 1 çay kaşığının yarısı zerdeçal
Portakallı Ve Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Burçak bisküvi robot ta vurup toz haline getiriyoruz.
- Tere yağı eritip, burçak bisküvinin üzerine döküp karıştırıyoruz kalıbın tabanına yağlı kâğıt koyuyoruz (ben kelepçeli kap kullandım) ve burçak bisküvileri tabana yerleştiriyoruz bastırıyoruz onu buzluğa atıp kremaya geçiyoruz.
- Labne peyniri çırpıyoruz mikserle sonra kremayı da farklı bir kapta çırpıyoruz sonra birleştiriyoruz biraz karıştırıyoruz toz şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz sonra yavaş yavaş yumurtaları ekliyoruz tek tek ve en son unu ekleyip, kremayı burçak bisküvinin üzerine döküp fırında 180 derecede 1 saat pişiriyoruz fakat fırını en alt kısmına bir kap su koymayı unutmuyoruz.
- Krema piştikten sonra dolaba koyuyoruz ben sosu bir gün sonra döküyorum.
- Sosu için; limon suyunu portakal suyunu suyu ve şekeri çırpıyoruz zerdeçalın yatısını artık yarısını da pişmeye yakın koyuyoruz nişastayı da ekleyip, katı kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Sonra sosu pişirdiğimiz çiz kekin üzerine ekliyoruz, soğuduktan sonra istediğiniz üzere süslüyoruz ben ben limon doğrayıp çikolata sosu ile süsledim.
- Bir iki saat dinlendikten sonra afiyet olsun.
Portakallı Ve Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


