Portakallı Trileçe

Portakallı Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 portakal rendesi
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tuzu
- 2 su bardağı un
Sütlü sosu için ;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım paket krema
- Yarım su bardağı şeker
Üzeri için;
- 2 paket kerem şanti
- 1 su bardağı süt
Karamel sosu için;
- Yarım paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nişasta
Portakallı sosu için;
- 3 adet portakal suyu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı köpük olana kadar çırpalım.
- Un ek edip ılık suyu da ek edip karıştıralım kabartma tozu vanilyayı ek ettikten sonra spatulayla karıştırıp yağlı kâğıt serdiğimiz borcama dökün.
- 180 derecelik fırında pişirelim.
- Piştikten sonra fırından çıkardıktan sonra soğutalım.
- Krem şanti ve süt çırpıp buz dolabında dinlendirelim.
- Bir tavada şekeri eritip karamelize olunca 1 su bardağı sıcak su ek edip üzerine yarım paket krema döküp ,2 yemek kaşığı nişastayı su ile açıp karamelin üstüne döküp karıştıralım yoğunlaşınca kapatıp soğutalım.
- Portakal suyunu tavaya döküp, üzerine açtığımız nişastayı döküyoruz, katılaşınca kapatıp soğumaya bekletiyoruz.
- Süt ,şeker ,diğer yarım paket kremayı düzgünce karıştıralım .
- Fırından çıkan kekin üzerine yaptığımız sütü gezdirelim, sütü çekince krem şanti sürüp yarısına karameli öbür yarısına portakallı sosu dökelim süsleyip keselim afiyet olsun.
Portakallı Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








