Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek

Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker (340 gram)
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un (300 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (kabı yağlamak için)

Şerbet için;

  • 2 adet portakal suyu
  • 3 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önceden fırını 165 derece alt üst ayarda ısıtalım. Yumurta ile şekeri en az 10 dakika çırpalım.
  2. Yağ ve sütü koyalım. Sonrasında portakal suyu limon rendesi ve portakal rendesini ekleyelim.
  3. 3 su bardağı unu, kabartma tozunu, şekerli vanilini ve karbonatı eleyelim ve karışıma katalım.
  4. Tarçını ve hindistan cevizini ekleyelim. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 165° fırında 40-50 dakika kadar kürdan testi ile denetim edilerek pişirelim.
  6. Kek pişerken 2 portakal suyu ve 3 yemek kaşığı şekeri çok kaynatmadan eritelim. En son bu karışıma şekerli vanilin de koyalım.
  7. Kek fırından çıkar çıkmaz hazırladığımız şerbeti keke dökelim ve en az 15 dakika bekleyelim 💕

Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Poğaça
Tahinli İrmik Helvası
Yoğurtlu Çorba
Zeytinyağlı Patatesli Barbunya Yemeği
Rus Salatası
Cocostar Pasta
Hdabla | © 2025 |