Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek
Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker (340 gram)
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet portakal suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un (300 gram)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (kabı yağlamak için)
Şerbet için;
- 2 adet portakal suyu
- 3 silme yemek kaşığı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceden fırını 165 derece alt üst ayarda ısıtalım. Yumurta ile şekeri en az 10 dakika çırpalım.
- Yağ ve sütü koyalım. Sonrasında portakal suyu limon rendesi ve portakal rendesini ekleyelim.
- 3 su bardağı unu, kabartma tozunu, şekerli vanilini ve karbonatı eleyelim ve karışıma katalım.
- Tarçını ve hindistan cevizini ekleyelim. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 165° fırında 40-50 dakika kadar kürdan testi ile denetim edilerek pişirelim.
- Kek pişerken 2 portakal suyu ve 3 yemek kaşığı şekeri çok kaynatmadan eritelim. En son bu karışıma şekerli vanilin de koyalım.
- Kek fırından çıkar çıkmaz hazırladığımız şerbeti keke dökelim ve en az 15 dakika bekleyelim 💕
Portakallı Tarçınlı Hindistan Cevizli Bulut Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










