Portakallı Sütlü Pasta

Portakallı Sütlü Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı portakal suyu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket vanilya
Ara katı için;
- 1 paket kedi lisanı bisküvi
- 1 adet portakal
Üzeri için;
- Hindistan cevizi tozu
- Çilek
- Vişne
- Damla çikolata (ne dilerseniz)
Portakallı Sütlü Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapılışı, vanilya hariç kremanın tüm materyalleri karıştırılıp kıvam alana kadar pişirilir, altını kapatıp vanilya eklenir.
- Sunum tepsisinin içine kedi lisanı bisküviyi ıslatmadan diziyoruz üzerine yuvarlak olarak doğradığımız (küçük küçükte doğrayabilirsiniz tercih sizin)
- Portakalı dizip yaptığımız kremayı en üst kata ekliyoruz ve üzerini süslüyoruz, 3-4 saat dinlenip, büsbütün soğuyunca servis yapıyoruz,.
Portakallı Sütlü Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






