Portakallı Şekerpare

Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Üzeri için:
- Fındık
Portakallı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti için tencereye su ve şekeri ilave edip kaynatalım.
- 10 dk kadar kaynattıktan sonra limon damlatalım ve 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.
- Hamuru için olan materyalleri bi kaba ek edip yoğuralım ve cevizden büyük modüller alıp yuvarlayalım.
- Tepsiye dizelim ve ortalarına birer tane fındık yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirelim.
- Fırından çıkardığımız tatlılarımıza 1-2 dakika sonra sıcakken şerbetini gezdirelim.
- Üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlendirelim. Afiyet olsun.
Portakallı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






