Portakallı Muhallebi

Portakallı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk portakal
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı mısır nişastası
Özeri için;
- Portakal dilimleri
Portakallı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dört adet orta uzunluk portakalları sıkıp suyunu çıkarıyoruz, tencereye alıyoruz. Akabinde bir su bardağı nişasta ve iki su bardağı toz şeker ilave edip, karıştırıyoruz.
- Karıştırma kısmını hiç bırakmıyoruz zira tabana yapışmasın kaynadıktan sonra koyu bir kıvam alacak tepsimizi ıslatıp, tatlımızı döküyoruz tepsiye.
- Ardından 1 saat buzdolabında bekletip, üzerine portakal dilimlerini koyup, servise hazırlıyoruz.
Portakallı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
