Portakallı Limonlu Üzümlü Cevizli Tarçınlı Kurabiye
Portakallı Limonlu Üzümlü Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
- 1 paket vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- Yarım çay karbonat
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 su bardağı sarı kuru üzüm
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- 6 ,5 su bardağı un
Üzerine:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Portakallı Limonlu Üzümlü Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba şekeri ,yumurtayı koyalım tel çırpıcı ile iki üç dk çırpalım.
- Sıvı yağ ,yoğurt ekleyip çırpalım,sonra oda sıcaklığında tereyağını katalım.
- Üzerine unu eleyerek bir kısmını koyalım karıştıralım.
- Yıkadığımız üzümü biraz unlayıp hamura katalım, portakal rendesi ,limon rendesi, vanilya, cevizi ,tarçını ekleyip karıştıralım.
- Karbonat, kabartma tozu dökelim.
- Üzerine portakal ve limon suyu,sirke döküp karıştıralım.
- Diğer kalan unu da eleyerek yoğuralım.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan yumurta kadar kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Tepsiye dizelim üzerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
- Bıçakla üzerine arti halinde keselim. Kurabiyenin içinin pişmesi için.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dk denetim ederek pişirelim. Afiyet olsun.
Portakallı Limonlu Üzümlü Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











