Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un

Dışı için;

  • 3 yemek kaşığı pudra şeker

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta şeker ve sıvı yağı çırpma teliyle çırpalım portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ekleyip karıştıralım karıştırıp, vanilya ve kabartma tozu vanilya ekleyip azar azar un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Hamur toparlanıp biçim verilme kıvamına gelince un eklemeyi bırakıyoruz.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlıyoruz pudra şekerine bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.
  4. Önceden fırını 180 derecede ısıtıp 20-25 dk pişiriyoruz. Soğuduğunda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Menemen (Kahvaltılık Kolay Tarif)
Ispanaklı Peynirli Kiş
Porsiyonluk Gül Pasta (Seven Sevdiğine Sevdiklerine Yapsın)
Beyaz Çikolatalı Vişneli Browni
Kahvaltılık İçli Krep
Van Pastası
Hdabla | © 2025 |