Van Pastası

Van Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin ( oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine )
  • Yarım limon kabuğu rendesi (yoksa vanilya)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 7 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyip yoğurun un kalitesine nazaran değişebilir)
  • 2 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Ayırdığınız yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Ceviz

Van Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir yoğurma kabına bütün gereçleri koyalım ve elinizle karıştırın. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip düzgünce yoğrulur.
  2. Yoğurduktan sonra elimizi yağlayarak hamurdan istediğiniz boyutta kesim kopartıp elimizle yuvarlıyoruz, üzerine yavaşça bastırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim bütün pastaları bu halde yapalım ve kenara alalım.
  3. Üzeri için; ayırmış olduğunuz yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım ve pastalarımızın üzerine sürelim ve görsel de gördüğünüz hali de kırdığınız cevizi her pastanın üzerine bir tane bastırarak koyalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dk kadar uygunca kızarana kadar pişirelim afiyet olsun şimdiden deneyecek olanlara 😋😋

Not:Ben tam 43 adet pasta elde ettim yani 2 tepsi kadar çok lezzetli kesinlikle deneyin derim.

Van Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Güveçte Sütlaç
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Ev Yapımı Tarifi)
Un Kurabiyesi
Perde Pilavı
Cevizli Çikolatalı Kurabiye
Kolay Pişi
Hdabla | © 2025 |