Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 adet portakal suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- Portakal dilimleri ve çikolata
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak portakalları ince dilimleyip bir tepsiye diziyoruz. Çikolataları eritiyoruz.
- Hamuru için un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıyoruz ve karışana kadar yoğuruyoruz.
- Sonra unu az az ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Elde edilen hamuru tezgaha 1 santim kalınlığında olacak halde merdane yardımıyla açıyoruz.
- Yuvarlak bir aparat ile biçimler kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Kurabiyeyi tezgahtan alırken nazikçe çıkarıyoruz. !!.
- Üzerine portakal dilimlerini diziyoruz. Bastırmaya gerek yok.
- Önceden ısıtılmış 180°c derece fırında pişiriyoruz.
- Pişirmiş olduğumuz kurabiyeleri erimiş çikolataya batırıp tekrar tepsiye diziyoruz.Afiyet olsun 😊💫.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

