Portakallı Kış Kurabiyesi

Portakallı Kış Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 du bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un 2. 2,5 su bardağı

Portakallı Kış Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel margarin,sıvı yağ,yumurta,yoğurma kabına alıyoruz.3 dakika karıştırıyoruz .
  2. Sonra pudra şekeri ve portakal suyu ve rendesini koyuyoruz 5 dakika karıştırıyoruz .
  3. Nişasta koyup özleşene kadar karıştırıyoruz.
  4. En son aldığı kadar un yumuşak bir hamur olucak formda vanilya,kabartma tozu koyup yoğuruyoruz yarım saat dinlendirip form veriyoruz.
  5. 180 yahut 200 derece de 20 dakika pişirin.

Not:fırınızı kendinize nazaran ayarlayın lütfen yakmayın 🫠.

Portakallı Kış Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kaşık Dökmesi
Fırında Nefis Tavuk Dürüm
Elmalı Kurabiye
İlikli Kemik Suyu
Frambuazlı Yaz Tatlısı
Tam Ölçü Dağılmayan Fellah Köfte
Hdabla | © 2025 |