Portakallı Kek (Pamuk)

Portakallı Kek (Pamuk) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 büyük yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı mısır nişasta
- 1 paket kabartma tozu
Bardak ölçüsü:
Su bardağı 200 ml
Çay bardağı 100 ml
Portakallı Kek (Pamuk) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine yumurta ve şeker konup köpürene kadar çırpılır.
- Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır.
- Son olarak un, nişasta ve kabartma tozu karışıma eklenip tekrar söndürmeden yavaşça çırpılır.
- Yağlanmış ve hafif un serpilmiş bolcama dökülür.
- 180 derece fırında birinci 20 dakika ve daha sonra fırın 170 dereceye indilir ve pişirilir.
- Pişen kek fırından çıkartılır ve içini çekince dilimlere kesilir.
Ertesi güne lezzetli daha da artıyor 🧡.
Afiyet olsun!.
Portakallı Kek (Pamuk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










