Portakallı Kek (Pamuk)

Portakallı Kek (Pamuk) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 büyük yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişasta
  • 1 paket kabartma tozu

Bardak ölçüsü:

Su bardağı 200 ml

Çay bardağı 100 ml

Portakallı Kek (Pamuk) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içine yumurta ve şeker konup köpürene kadar çırpılır.
  2. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve sıvı yağ eklenip tekrar çırpılır.
  3. Son olarak un, nişasta ve kabartma tozu karışıma eklenip tekrar söndürmeden yavaşça çırpılır.
  4. Yağlanmış ve hafif un serpilmiş bolcama dökülür.
  5. 180 derece fırında birinci 20 dakika ve daha sonra fırın 170 dereceye indilir ve pişirilir.
  6. Pişen kek fırından çıkartılır ve içini çekince dilimlere kesilir.

Ertesi güne lezzetli daha da artıyor 🧡.

Afiyet olsun!.

Portakallı Kek (Pamuk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırın Patates Eşliğinde Gulaş Tarifi
Rulo Pasta
Pratik Artan Ekmekle Pizza
Sebzeli Bulgur Pilavı
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Rüyalarıma Giren Limonlu Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet