Portakallı Kek (Kabuklu)

Portakallı Kek (Kabuklu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 tane portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (renk vermesi için )
  • 2 su bardağı un

Sosu için materyaller;

  • 1 portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Süslemek için;

  • Beyaz çikolata sosu
  • Portakal kabuğu rendesi

Portakallı Kek (Kabuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalı güzelce yıkayalım. Yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte küp küp doğrayalım.
  2. Doğradığımız portakalın üzerine şekeri, yumurtayı ve yağı ekleyerek blanderla şeker eriyene kadar çekelim.
  3. Un, kabartam tozu ve zerdeçalıda ekleyip tel çırpıcı ile karıştıralım.
  4. Dikdörtgen baton kek kalıbına yağlı kağıdı yerleştirip kek harcını dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derecede 50 dakka pişirelim.
  6. Portakal sosu için;1 tane portakalı yıkayalım ve kabuğunu rendeleyelim.
  7. Rendelediğimiz portakalı sıkalım.
  8. Uygun bir tavada 1 yemek kaşığı şeker ile kaynayana kadar karıştıralım. Pişen sosu ılımaya bırakalım.
  9. Kek pisince birinci sıcaklığı cıksın ve sosu üzerine dökün.
  10. Son olarakta kalıptan cikarip beyaz çikolata sosu ve rendeledigimiz portakal kaduğu ile süsleyelim.

Portakallı Kek (Kabuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvi
Evde Kolayca Hazırlanan Şifalı Anason Çayı Ve Mucizevi Faydaları (Videolu)
Beğendili Tavuk Sote
Soğansız, Sarımsaksız Kısır Tarifi
El Açması Patlıcanlı Börek
Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü)
Hdabla | © 2025 |