Portakallı Kek (Kabuklu)

Portakallı Kek (Kabuklu) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 tane portakal
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (renk vermesi için )
- 2 su bardağı un
Sosu için materyaller;
- 1 portakal suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
Süslemek için;
- Beyaz çikolata sosu
- Portakal kabuğu rendesi
Portakallı Kek (Kabuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Portakalı güzelce yıkayalım. Yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte küp küp doğrayalım.
- Doğradığımız portakalın üzerine şekeri, yumurtayı ve yağı ekleyerek blanderla şeker eriyene kadar çekelim.
- Un, kabartam tozu ve zerdeçalıda ekleyip tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Dikdörtgen baton kek kalıbına yağlı kağıdı yerleştirip kek harcını dökelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede 50 dakka pişirelim.
- Portakal sosu için;1 tane portakalı yıkayalım ve kabuğunu rendeleyelim.
- Rendelediğimiz portakalı sıkalım.
- Uygun bir tavada 1 yemek kaşığı şeker ile kaynayana kadar karıştıralım. Pişen sosu ılımaya bırakalım.
- Kek pisince birinci sıcaklığı cıksın ve sosu üzerine dökün.
- Son olarakta kalıptan cikarip beyaz çikolata sosu ve rendeledigimiz portakal kaduğu ile süsleyelim.
Portakallı Kek (Kabuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


