Portakallı Kek (Kabuklu)

Portakallı Kek (Kabuklu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 tane portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (renk vermesi için )
  • 2 su bardağı un

Sosu için materyaller;

  • 1 portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Süslemek için;

  • Beyaz çikolata sosu
  • Portakal kabuğu rendesi

Portakallı Kek (Kabuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalı güzelce yıkayalım. Yıkadıktan sonra kabuğuyla birlikte küp küp doğrayalım.
  2. Doğradığımız portakalın üzerine şekeri, yumurtayı ve yağı ekleyerek blanderla şeker eriyene kadar çekelim.
  3. Un, kabartam tozu ve zerdeçalıda ekleyip tel çırpıcı ile karıştıralım.
  4. Dikdörtgen baton kek kalıbına yağlı kağıdı yerleştirip kek harcını dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derecede 50 dakka pişirelim.
  6. Portakal sosu için;1 tane portakalı yıkayalım ve kabuğunu rendeleyelim.
  7. Rendelediğimiz portakalı sıkalım.
  8. Uygun bir tavada 1 yemek kaşığı şeker ile kaynayana kadar karıştıralım. Pişen sosu ılımaya bırakalım.
  9. Kek pisince birinci sıcaklığı cıksın ve sosu üzerine dökün.
  10. Son olarakta kalıptan cikarip beyaz çikolata sosu ve rendeledigimiz portakal kaduğu ile süsleyelim.

Portakallı Kek (Kabuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Muzlu Lorlu Kasık Dökmesi
Fıstıklı Kurabiye
Patatesli El Açması Kolay Börek (Videolu)
Pamuk Poğaça
Sütlü Brokoli Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet