Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı portakal suyu
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1,5 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı şeker
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve keki beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Portakal suyu, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
- Borcamımızı yağlayıp kek harcımızı döküyoruz.
- 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında 35 dk pişiriyoruz(fırınınızın pişirmesine nazaran denetimi pişirin).
- Kekimizi fırına koyduktan sonra sosumuza başlayalım.
- Bir tavaya şeker, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu alalım.
- Tavayı ocağımıza alıp 10 dk pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- Kekimiz piştikten sonra 5 dk bekleyip sosumuz da ılıkken üzerine dökelim.
- Kekimizi 1-2 saat dinlendirip servis edelim.Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






