Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 büyük uzunluk portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için;Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Sonrasında un, sıvı yağ katıp çırpmaya devam edelim.
  3. En son kabartma tozunu ekleyip pişirme kabına koyalım.
  4. 170 derece de 50 dk – 1 saat ortası denetim ederek pişirelim.
  5. Sosu için; 1 portakal suyu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri kaynatıp fırından çıkardığımız kekin üstüne dökelim.
  6. Süslemesini dileğiniz üzere yapabilirsiniz.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebeklere Kıymalı Kabak Yemeği
5 Çeşit Bakliyat Çorbası
Zeytinyağli Enginar
Terbiyeli Ekşili Sulu Köfte
5 Dakikada Sac Kavurma
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |