Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.su bardağı toz şeker
  • 1 portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 4 yumurta ve toz şeker mikserde çırpılır, sonra bir portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenir çırpılır, süt sıvı yağ vanilya kabartma tozu eklenir çırpılır,un eklenir çırpılır 5 dk kadar.
  2. Kalıp sıvı yağ ile yağlanır.
  3. Kek harcı dökülür.
  4. Fırını 180 derece evvelden ısıtıp kekimizi fırına veriyoruz.
  5. 180 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
  6. Piştikten sonra tabağımıza kalıp aksi koyup dinlendirip kalıptan ayrılmasına yardımcı oluyoruz.
  7. İyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Bu keki içine istediğiniz meyve kuruyemiş stili damla çikolata kakaolu vs nasıl isterseniz çevirebilirsiniz.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastam
Portakallı Kek
Kapya Biber Yatağında Tavuk Sote
Bekçika Muhallebisi
Sebzeli Tavuk Kanat
Fırında Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |