Portakallı Kek
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.su bardağı toz şeker
- 1 portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 4 yumurta ve toz şeker mikserde çırpılır, sonra bir portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenir çırpılır, süt sıvı yağ vanilya kabartma tozu eklenir çırpılır,un eklenir çırpılır 5 dk kadar.
- Kalıp sıvı yağ ile yağlanır.
- Kek harcı dökülür.
- Fırını 180 derece evvelden ısıtıp kekimizi fırına veriyoruz.
- 180 derecede 35 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tabağımıza kalıp aksi koyup dinlendirip kalıptan ayrılmasına yardımcı oluyoruz.
- İyice soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Bu keki içine istediğiniz meyve kuruyemiş stili damla çikolata kakaolu vs nasıl isterseniz çevirebilirsiniz.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








