Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz.
- 1 adet büyük portakalımızı sıkıyoruz, suyunu harcımızın içine katıyoruz .
- Kabuğunu yavaşça küçük rendede turuncu kısmını rendeliyorum beyaz kısımlarını aldırmayalım acı tat verir.
- 1 su bardağı sütümüzü ekleyelim.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz 2,5 su bardağı unumuzuda ekliyoruz 1 çay bardağı yağımızıda ekledik mi çok fazla çok çırpmıyoruz .
- Hafif uygunca karışınca bırakıyoruz 45 dakika pişiriyoruz .
- İlk 30 dakika 180 derecede pişiriyoruz son 15 dakika 220 -240 ortası kekinize nazaran derecesini arttırın.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

