Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz.
  2. 1 adet büyük portakalımızı sıkıyoruz, suyunu harcımızın içine katıyoruz .
  3. Kabuğunu yavaşça küçük rendede turuncu kısmını rendeliyorum beyaz kısımlarını aldırmayalım acı tat verir.
  4. 1 su bardağı sütümüzü ekleyelim.
  5. Kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz 2,5 su bardağı unumuzuda ekliyoruz 1 çay bardağı yağımızıda ekledik mi çok fazla çok çırpmıyoruz .
  6. Hafif uygunca karışınca bırakıyoruz 45 dakika pişiriyoruz .
  7. İlk 30 dakika 180 derecede pişiriyoruz son 15 dakika 220 -240 ortası kekinize nazaran derecesini arttırın.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmaniye Kurabiye
Kadife Gibi Sütlü Un Helvası
Brownie Kurabiye
Dereotlu Kıyır Poğaça
Külah Salata
Hindistan Cevizli Islak Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet