Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 80 gram şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakalın suyu
  • 1,5 su bardağı un
  • Rendelenmiş portakal kabuğu

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Sütü ve yağı vanilya ekleyip tekrardan çırpalım.
  3. Portakal’ın kabuğunu rendeleyip dökelim.
  4. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  5. 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger
Fırında Kaz
Damaklarda Tat Bırakacak Kuş Salatası
Limonlu Kek
Milföy’den Poğaça
Köri Soslu Palamut
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet