Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 80 gram şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakalın suyu
  • 1,5 su bardağı un
  • Rendelenmiş portakal kabuğu

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Sütü ve yağı vanilya ekleyip tekrardan çırpalım.
  3. Portakal’ın kabuğunu rendeleyip dökelim.
  4. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  5. 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Zeytinyağlı Ekmek
Sufle
Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte (Elinizi Sürmeden Harika Bir Çiğ Köfte Yapın) (Videolu)
Kavala Kurabiyesi
Elmalı Kurabiye
5 Çayı Menüsü
Hdabla | © 2025 |