Portakallı Kek
Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakalın suyu ve kabuğu
- Aldığı kadar un
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Sonra sırası ile başka materyalleri ekliyoruz.
- 1 adet portakalı rendeleyip kabuklarını içine koyalım.
- Suyunu sıkıp onuda ekleyip unu denetimli bir formda ekleyip kıvam alınca evvelce ısıtılmış fırında 170 derece de pişiriyoruz.
O kadar hafif ve lezzetli oldu ki kesinlikle denemelisiniz.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









