Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1 adet portakal suyu
- ½ çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pakça yıkanan portakalı küp küp doğrayın üzerine yumurta, şeker, sıvı yağ ekleyip blender yardımı ile homojen kıvam veriyoruz ve öteki kalan un gereçleri ekleyip kıvam veriyoruz.
- Ardından borcama döküp 190 °c 30 dk (kontrollü) pişiriyoruz.
- Sosu için; bütün gereçleri ocakta pişiriyoruz.
- Fırından çıkarır birinci sıcağı çıkan keke sosu döküp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun 😍🤗
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







