Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet sıkmalık portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı süt
Sos için :
- 1 sıkmalık portakal
- 1 yemek kaşığı şekeri
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 adet portakalı güzelce yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.
- Yumurta ,şeker ve sıvı yağı ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
- Pürüzsüz hale gelince un, kabartma tozu, vanilin ve sütü ekleyip mikser ile karıştırıyoruz.
- 180 derece de evvelden ısıtılmış fırına sürüyoruz.
- Üzerine sos; yapmak isterseniz 1 portakalı sıkıp içine 1 yemek kaşığı şekerle sos yapıp kek soğuduktan sonra üzerine dökebilirsiniz.
- Süslemek için ise portakal rendesi ve çikolata sosu kullanılabilir.
Afiyet olsun 🩷
Not:portakalları sıkmalık kullandım katiyetle acılık olmadı denemenizi tavsiye ederim 🌸.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



