Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı için;
- 1 adet büyük uzunluk portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 1 adet portakalın suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün portakalı kabuğunu soymadan yıkayıp ufak modüller halinde bölüyoruz.
- Ardından un hariç başka gereçleri ekleyerek blendırdan geçiriyoruz .
- Daha sonra unu ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz baton kek kalınına kek harcını alarak üzerine bir bıçak yardımıyla çizik atıp sıvı yağ döküyoruz.
- Önceden ısıtılımş 170° fırında 40 -50 dakika içini çekene kadar pişiriyoruz.
- Bir adet portakalın suyunu sıkıp bir yemek kaşığı şeker ekleyerek kaynatıyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp birinci sıcağından çıkmasını bekleyerek kaynattığımız sosu üzerine ekliyoruz. Şimdiden deneyenlerin eline sağlık🫶🏻.
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



