Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı için;

  • 1 adet büyük uzunluk portakal
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün portakalı kabuğunu soymadan yıkayıp ufak modüller halinde bölüyoruz.
  2. Ardından un hariç başka gereçleri ekleyerek blendırdan geçiriyoruz .
  3. Daha sonra unu ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz baton kek kalınına kek harcını alarak üzerine bir bıçak yardımıyla çizik atıp sıvı yağ döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılımş 170° fırında 40 -50 dakika içini çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Bir adet portakalın suyunu sıkıp bir yemek kaşığı şeker ekleyerek kaynatıyoruz.
  7. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp birinci sıcağından çıkmasını bekleyerek kaynattığımız sosu üzerine ekliyoruz. Şimdiden deneyenlerin eline sağlık🫶🏻.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Yemeği
Soğan Mezesi
Tuzlu Kurabiye (Sıvı Yağla)
Susamlı Pişi
Tırtıl Kurabiye
Karabuğday Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet