Portakallı Haşhaşlı Revani

Portakallı Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 2 vanilya
- 1 portakal rendesi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 2 damla limon suyu
Portakallı Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri bembeyaz oluncaya kadar çırpıyoruz. Akabinde sıvı yağını ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
- Ardından süt, irmik, haşhaşı ekliyoruz unumuzu ve kabartma tozunu vanilyayı eleyerek ekliyoruz, yağılı borcama döküyoruz.
- 180 derecede 30 dk pişiriyoruz afiyet olsun.
Portakallı Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


