Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah)
Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet portakalın kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islatmak için
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- 1 lt süt
- 1 paket vanilya
- Yarım bardak su bardağından 1 yemek kaşığı fazla un
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı toz şeker
Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle keki yapıyoruz. 4 yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz.
- Köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra un ve kabartma tozunu katıp en son portakal kabuğunu rendeliyoruz.
- Altına yağ sürdüğümuz büyük uzunluk kare borcamin içine kekimizi döküyoruz.
- 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken portakal suyu ve şekeri karıştırıp kenarda hazır bekletiyoruz.
- Daha sonra süt şeker ve unu karıştırıp kremayı hazırlıyoruz.
- Kaynayan kremaya vanilyayı katıp karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Daha sonra bir paket toz krem şantiyi içerisine döküp mikserle karıştırıyoruz.
- Pişen keki fırından çıkarınca soğuyana kadar bekleyip daha sonra portakal suyunu üzerine döküyoruz.
- Krema ne çok soğuk ne çok sıcak olacak ılık bir biçimde kremayı üzerine döküyoruz.
- En son üzerine hindistan cevizi ile süslüyoruz.
- Pastamızın yumurta kokmaması için fırından çıkan kekin soğumasını bekliyoruz daha sonra üzerine portakal suyu ve krema döküyoruz.
- En son hindistan cevizi ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







