Portakallı Fındıklı Kakaolu Kek

Portakallı Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı fındık kırığı
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Portakallı Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve toz şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Daha sonra sıvı yağ, süt, ve portakal suyu dökülerek çırpmaya devam edilir.
- Bir portakalın kabuğu içine rendelenir.
- Daha sonra un kakao vanilya ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
- Karışıma fındık kırıkları eklenir. Spatula ile karıştırılır.
- Daha sonra yağlanıp unlanan kalıpa karışım dökülür.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 30- 35 dakika denetimli pişirilir. (ilk 20 dakika fırın kapağını açmayalım).
- Kürdan testi yaptığımız kekimizi soğumaya bırakalım.Deneyeceklere afiyet olsun.
Portakallı Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






