Portakallı Erimek Tatlısı

Portakallı Erimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket etimek (18 tane)
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Portakallı sos için;
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı portakal suyu
Portakallı Erimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye toz şekeri ve suyu ek edinelim.
- Daha sonra etimekleri borcamın tabanına dizelim. Ben bu tanımda büyük uzunluk dikdörtgen bir borcam kullandım.
- Etimeklerin üzerine şerbeti her yerine gelecek halde gezdirelim, şerbetini çekmesi için bekletelim.
- Tatlımızın muhallebisi için tencereye şeker, un, nişasta ve sütü alarak güzelce karıştıralım ki topak kalmasın.
- Tencereyi ocağa alalım, muhallebimiz göz göz olup yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz piştikten sonra ocaktan alalım, vanilya ve tereyağını ek edelim akabinde etimeklerin üzerine muhallebiyi boşaltarak soğumaya bırakalım.
- Bu ortada portakallı sosu için tencereye nişasta, toz şeker ve taze sıkılmış portakal suyunu ek edip güzelce karıştıralım ve sosumuz yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirelim ve sonra muhallebinin üzerine gezdirerek dökelim.
- Oda sıcaklığına gelen tatlının üzerini streç sinema ile örterek buzdolabında 1 gece dinlendirelim.
- Tatlıyı dolaptan aldıktan sonra istediğimiz boyutta dilimleyelim ve dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Portakallı Erimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










