Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye

Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un
  • Portakal kabuğu rendesi

Üzeri için;

  • Damla çikolata

Su bardağım 200 ml

Çay bardağım 125 ml

Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarine un hariç bütün materyalleri ekleyelim.
  2. Elimizle bi karıştıralım daha sonra unu denetimli bir formda ekleyelim ve yavaş yavaş yoğuralım ben 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un ekledim ( yumurta büyüklüğü ve unun markası un ölçüsünü etkileyecektir ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun )
  3. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım damla çikolataya batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim .
  4. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim (her fırının pişirme müddeti farklıdır benim kurabiyeler 27 dk pişti )
  5. Kurabiyelerimiz soğuyunca servis tabağına alabiliriz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun😋 bu ölçülerden 30 adet kurabiye çıktı.

Portakallı / Damla Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Mercimekli Ispanaklı Omlet
Kıymalı Patates Tava
Patatesli Poğaça
Triliçe
Okroşka Tarifi (Soğuk Rus Çorbası)
Fırında Tavuk Güveç
Hdabla | © 2025 |