Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu)

Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi (suyu da dahil )
- 1 çay bardağı ceviz içi (ince kıyılmış)
- 2,5 su bardağı un (un kalitesine nazaran kıvamını denetim edin)
Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şeker ve yumurtayı köpürtene kadar çırpalım.
- Daha sonra tüm sıvı materyallerimizi ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra portakal suyunu ve kabuğunu ek edip unumuzu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Kabartma tozu ve vanilyalı da ek edip güzelce karıştırdıktan sonra yağladığımız kek kalıbına dökelim.
- 180 derece de fansız halde 30 dk pişirelim (kontrol etmeyi unutmayalım) Bizde iki dilim yendi bile 😍 (o kadar ki lezzetli😋)
Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

