Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu)

Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (suyu da dahil )
  • 1 çay bardağı ceviz içi (ince kıyılmış)
  • 2,5 su bardağı un (un kalitesine nazaran kıvamını denetim edin)

Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şeker ve yumurtayı köpürtene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra tüm sıvı materyallerimizi ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  3. Daha sonra portakal suyunu ve kabuğunu ek edip unumuzu yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  4. Kabartma tozu ve vanilyalı da ek edip güzelce karıştırdıktan sonra yağladığımız kek kalıbına dökelim.
  5. 180 derece de fansız halde 30 dk pişirelim (kontrol etmeyi unutmayalım) Bizde iki dilim yendi bile 😍 (o kadar ki lezzetli😋)

Portakallı Cevizli Kek(maden Suylu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Pudingi
Günün En Güzel Saati
Nefis Köz Biber Mezesi
Kuru Patlıcan Biber Mezesi
Turşu
Pofidik Poğaça
Hdabla | © 2024 |